ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ

Στο Ανθρώπινο Σώμα βρίσκετε μία καλοστημένη εφαρμογή για σωματογνωσία.

Στη Χιονοπροπαίδεια οι μαθητές ‘παίζουν χιονοπόλεμο’ και μαθαίνουν την προπαίδεια.

Στην Ανοιχτή Βιβλιοθήκη OpenBook στην ενότητα Παιδική Λογοτεχνία μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά διηγήματα για παιδιά, κάποια εικονογραφημένα και με διήγηση. Ενδεικτικά, “Η Πουπού και η Καρλότα” του Ευγένιου Τριβιζά, “Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα” της Μαρίας Αγγελίδου.

Στο Bedtime Stories μπορείτε να βρείτε εικονογραφημένα παραμύθια με διήγηση στα αγγλικά. Υπάρχει επιλογή προβολής του παραμυθιού με υπότιτλους (επιλέξτε subtitles και απο-επιλέξτε naration) ώστε να αφηγηθείτε εσείς το παραμύθι, ή να αφήσετε το παιδί σας να το διηγηθεί!

Στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση ανάλογα με την ενότητα που θα επιλέξετε βρίσκετε βίντεο για τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τα Καλλιτεχνικά, την Ιστορία, τη Μουσική, την Κυκλοφοριακή Αγωγή, τις Φυσικές Επιστήμες, την Κοινωνική Αγωγή, το Περιβάλλον, την Αγωγή Υγείας και τη Γεωργαφία.

Το e-yliko  είναι η επίσημη Διαδικτυακή Πύλη του Υπουργείου Παιδείας όπου μπορείτε να βρείτε: Εκπαιδευτικό, Ενημερωτικό, Επιμορφωτικό Υλικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Λογισμικό.

Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου μπορείτε να βρείτε Εκπαιδευτικό Υλικό και πολλές Δωρεάν Εφαρμογές.

Το sxoleio.eu είναι μία σελίδα όπου βρίσκετε: Δωρεάν Προγράμματα, Εκπαιδευτικά Λογισμικά, Free Software, Freeware και Open Source.

Το “Μαγικό Φίλτρο” είναι ένα Ψηφιακό Παιχνίδι Περιπέτειας που αναπτύχθηκε από το Εργαστήρι Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ στα πλαίσια του έργου ΕΠΙΝΟΗΣΗ – Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών και Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού για Ήπια Νοητική Καθυστέρηση.

Το opensoft είναι μια σελίδα με Ελεύθερα Λογισμικά και Λογισμικά Ανοιχτού Κώδικα για την Εκπαίδευση.

Το “Παράξενο Ταξίδι του Φουντούλη” είναι ένα Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό που στόχο έχει τη Γλωσσική Καλλιέργεια των μαθητών του Νηπιαγωγείου, της Α’ και Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Η “Μαγική Γραμμούλα” είναι μία μόνο Εφαρμογή από ένα Ολοκληρωμένο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό για τη Γλώσσα της Α’ και Β’ Δημοτικού. Αντίστοιχα, μπορείτε να βρείτε Ολοκληρωμένα Δωρεάν Εκπαιδευτικά Λογισμικά: για τη Γ’ -Δ’ Δημοτικού, και Ε’-Στ’ Δημοτικού.

Το “Νησί του Άσου” είναι ένα Ολοκληρωμένα Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Α’ και Β’ Δημοτικού, με Ασκήσεις, Παιχνίδια, Φύλλα Εργασίας, Διαθεματικές Δραστηριότητες και χρήσιμους Συνδέσμους. Αντίστοιχα, μπορείτε να βρείτε Εκπαιδευτικά Λογισμικά για την Γ’ – Δ’ Δημοτικού, και Ε’ – Στ’ Δημοτικού.

Στο i-create μπορείτε να βρείτε Δωρεάν Διαδραστικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για Εκμάθηση Γραμμάτων, όπως το “Ένα Γράμμα Μια Ιστορία”.

Στο slideboom μπορείτε να βρείτε υπέροχες Δωρεάν Εκπαιδευτικές Εφαρμογές με στόχο την Εκμάθηση των Γραμμάτων, καθώς και Εφαρμογές για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Στο tux4kids βρίσκετε Ελεύθερο Λογισμικό  όπου τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν αποτελεσματικά Μαθηματικά.

Στο storybird μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας Κοινωνικές Ιστορίες ή και να βρείτε κάποιες έτοιμες Δωρεάν .

Στο skool βρίσκετε Ελεύθερα Λογισμικά και Εφαρμογές για Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Στο poissonrouge μπορείτε να βρείτε ένα υπέροχο Δωρεάν Λογισμικό για την Εκμάθηση των Ελληνικών ως Δεύτερη Γλώσσα.

Στα arbeitsmaterial και autismushamburg μπορείτε να βρείτε πλούσιο Δωρεάν Εργοθεραπευτικό Υλικό, καθώς και Ιδέες για κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού και δραστηριοτήτων. Ο browser Google Chrome σας δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης της σελίδας στα Ελληνικά.

Στο mrprintables βρίσκετε Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό που μπορεί να εκτυπωθεί, όπως επίσης και Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες, Κατασκευές, Παιχνίδια και Εορταστικές Κατασκευές.

Στην επίσημη σελίδα του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην ενότητα Ειδικής Αγωγής μπορείτε να βρείτε θέματα σχετικά με τα Σχολεία, την Αξιολόγηση των μαθητών, Εκπαιδευτικό Υλικό, χρήσιμα Έντυπα και Ανακοινώσεις.

To pi-schools είναι η επίσημη σελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτο, όπου: α)  στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μπορείτε να βρείτε θέματα εκπαίδευσης, νομοθεσίας, δομών Ε.Α.Ε., μελέτες και νέα, ενώ β) στην ενότητα Εκπαιδευτικού Λογισμικό Δημοτικού βρίσκετε όλα τα βιβλία του Δημοτικού Σχολείου σε ηλεκτρονική μορφή.

Το repository.edull  είναι η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» όπου μπορείτε να βρείτε: Εκπαιδευτικό Υλικό, Μελέτες και Εκθέσεις, Βιβλία, Συνέδρια και Βίντεο.

Στο Ψηφιακό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας βρίσκετε: Ψηφιακά Μαθήματα για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Σ και ΕΠΑ.Λ., Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα, Νέα Πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών, Εγκυκλοπαίδειες και Λεξικά καθώς και Δείγματα Εξετάσεων Ξένων Γλωσσών στα Πιλοτικά Γυμνάσια.

Στο Γραφούλη και τη Γραφούλα μπορείτε να βρείτε Δωρεάν Φύλλα Εργασίας και Ασκήσεις για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά των Πρώτων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου μπορείτε να βρείτε υλικό σχετικά με: την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Προγράμματα και Επιμορφώσεις, Ευρωπαϊκά Θέματα, Εκπαιδευτικό Υλικό, Εκδόσεις, Βιβλιοθήκες.

Στο Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας) του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου μπορείτε να βρείτε: Επιμορφωτικό Υλικό σχετικά με την ενσωμάτωση των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας στη Μαθησιακή Διαδικασία σε Προδημοτική, Δημοτική, Μέση Γενική Εκπαίδευση, Μέση Τεχνική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή, Προγράμματα Επιμορφώσεων και Υλικό.

Στην επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο μπορείτε να βρείτε Δωρεάν Προσομοιώσεις Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών και Επιστημών της Γης.

Στο e-Γεωγραφία μπορείτε να βρείτε Δωρεάν: Χάρτες, Προσομοιώσεις, Ασκήσεις, Παιχνίδια, Γενικές Πληροφορίες, Ιστορικά Στοιχεία, Πληροφορίες για τη Θρησκεία, Συνδέσμους Γεωγραφίας καθώς και προτάσεις για τις κυριότερες Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις Διδασκαλίας.

Το “Περιβάλλον – Η Προστασία του Δάσους”  είναι ένα Ολοκληρωμένο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό με στόχο τη Γνώση του Φυσικού Περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Στο eduportal μπορείτε να βρείτε Εκπαιδευτικό Υλικό για Όλες της τάξης του Δημοτικού Σχολείου, Εκπαιδευτικά Παιχνίδια καθώς και χρήσιμους Συνδέσμους και Νέα.

Στο multiplication μπορείτε να βρείτε πολλές Δωρεάν Εκπαιδευτικές Εφαρμογές, αλλά και ευχάριστα Εκπαιδευτικά Παιχνίδια.

Οι Μικροί Καλλιτέχνες είναι ένα ολοκληρωμένο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό με ενότητες Ζωγραφικής, Σχεδίου, Μουσικής, Κειμένων, Εικόνων και Έργων Τέχνης. Ενδείκνυται για την προσχολική αγωγή, τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και για μαθητές με Μαθησιακές και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.

Το Εικαστικά Α’- Στ’ Δημοτικού είναι ένα ολοκληρωμένο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό με Υλικό, Διαθεματικές Δραστηριότητες, Πληροφορίες και Δραστηριότητες για τα Υλικά, τα Μέσα, τις Τεχνικές, την Ιστορία της Τέχνης και άλλα.

Στα drawing tuxpain και στο bomomo μπορείτε να βρείτε Δωρεάν Προγράμματα Ζωγραφικής. Ενώ στο Origami μπορείτε να βρείτε Οδηγίες και Υλικό για Κατασκευές με τη Γιαπωνέζικη Καλλιτεχνία Διπλώματος του Χαρτιού Οριγκάμι.

Στην επίσημη σελίδα του Hot Potatoes βρίσκετε το Ελεύθερο Λογισμικό μέσω του οποίου μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Υλικό ανάλογα με τις Εκπαιδευτικές Ανάγκες κάθε παιδιού.

Στα tagxedo και wordle βρίσκετε Δωρεάν Εφαρμογές για Σχεδιασμό Σύννεφων Λέξεων.

Για τους Μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού μπορείτε να βρείτε Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό για τη Μυθολογία, την Προϊστορία και την Αρχαία Ελληνική Ιστορία. Υπάρχει επίσης Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Επανάσταση του 1821.

Το Γλαύκα είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου της Ακρόπολης. Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν.

Το Μαθαίνω να Κυκλοφορώ με Ασφάλεια είναι ένα ολοκληρωμένο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Κυκλοφοριακή Αγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, με Μαθησιακές Δυσκολίες και αναπηρίες.

Το Μουσικό Χωριό είναι ένα Ολοκληρωμένο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό όπου τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο μαθαίνουν τα Μουσικά Όργανα, τους Ήχους και τη Βασική Θεωρία της Μουσικής.

Το “Παιδικά Τραγούδια” είναι ένα καλά ενημερωμένο προσωπικό Ιστολόγιο στο οποίο μπορείτε να βρείτε Παιδικά Τραγούδια, Ταινίες και Παραμύθια.Στο Μαγικό Κάστρο μπορείτε να βρείτε Παραμύθια και Φύλλα Ζωγραφικής.

Η Πολύχρωμη Τάξη είναι ένα προσωπικό Ιστολόγιο με Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό, Φύλλα Εργασίας, Εφαρμογές, Λογισμικά, Παιχνίδια και Ιδέες για Κατασκευές.

Στο painelcriativo βρίσκετε πλούσιο Υλικό για Κατασκευές και Χειροτεχνίες.Ο browser Google Chrome σας δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης της σελίδας στα Ελληνικά.

Για την Ε’ και στην Στ’ Δημοτικού υπάρχει ολοκληρωμένο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή.

Ο Μικρός Αναγνώστης είναι η σελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με στόχο τα παιδιά. Εκεί μπορείτε να βρείτε προτάσεις για Βιβλία, παρουσιάσεις Συγγραφέων, Πληροφορίες για Δράσεις Φιλαναγνωσίας, Βιβλιοθήκες και άλλα.

Στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού μπορείτε να βρείτε Ανθολόγια Παιδιακά, Μαρτυριών, Αναγνώσεων, Λογοτεχνίας, Έργα Αναφοράς και Συνδέσεις και Βιογραφίες Λογοτεχνών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *